În concursul de selectare a secretarului general al Ministerului Justiției, organizat repetat de autorități, au fost admise cinci persoane. Este vorba despre Nadejda Burciu, Eugen Florea, Rodica Jereghi, Andrei Roșca și Violeta Melnic.

Potrivit CV-urilor publicate, Nadejda Burciu este proaspăt abolventă a Universității din Edinburgh, Scoția, iar anterior a activat în Republica Moldova ca analist politic la Ambasada SUA la Chișinău, coordonator de proiect, consilier superior în domeniul penitenciar și probațiune la Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova, dar și serviciile de presă ale Reprezentanței Fondului Monetar Internațional și Ministerul Finanțelor.

Eugen Florea este doctor în drept și are circa 23 de ani experiență de muncă în calitate de lector universitar. Acesta a activat la Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea de Studii Europene din Moldova, iar în prezent este conferențiat universitar la Universitatea de Stat din Comrat. De asemenea, Eugen Florea deține licența de avocat și activează ca arbitru la Curtea de Arbitraj Economic a Republicii Moldova.

Rodica Jereghi este, în prezent, șefă a Direcției politici nedicriminare a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea dicriminării și asigurarea egalității. Anterior, aceasta a activat în diferite funcții, inclusiv de conducere, la Consiliul raional Strășeni, Consiliul local Vorniceni și primăria Strășeni.

Andrei Roșca este avocat din anul 2013 și activează la BAA Susarenco și Partenerii. Anterior a fost consultant la Judecătoria militară și a ocupat diferite funcții la Ministerul Apărării. Acesta are vechime în serviciul public de nouă ani.

Violeta Melnic este Doctor în drept și are 13 ani de experință în domeniul juridic. În prezent este șef al Direcției reprezentare din cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Anterior, a fost funcționar la Ministerul Justiției- cea mai înaltă funcție fiind cea de șef adjunct al Direcției generale Agent guvernamental. De asemenea, Violeta Melnic a activat ca procuror.

Menționăm că, anterior, a fost organizat un alt concurs pentru ocuparea funcției de secretar general al Ministerului Justiției, la care au aplicat, la fel, cinci persoane: Sergiu Balaur, Constantin Bragoi, Mihail Malasevschi, Violeta Melnic și Dinu Vataman. Aceștia au fost, însă, eliminați din competiție după etapa de analiză a CV-urilor.