Apărătorii din cadrul Baroului de avocați din circumscripția Curții de Apel Chișinău par să nu fie foarte preocupați de soarta organizației instituționale din care fac parte. Timp de patru zile, la procedura de vot au participat doar 501 avocați, conform datelor de ieri seară/ Asta în timp ce în Lista avocaților Baroului Chișinău care au dreptul de a exercita profesia de avocat pentru anul 2020, publicată pe site-ul UAM la începutul anului, se regăsesc 1.664 persoane.

Conform Calendarului desfășurării Adunării Generale ordinare deschise a Baroului avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău, apărătorii își pot exercita dreptul la vot până astăzi, la ora 17.00. Dacă nu se va întruni numărul necesar de participanți la procedura de vot, urmează să fie convocată o nouă Adunare Generală în perioada 5 – 9 octombrie.

Menționăm că, avocații din Baroul Chișinău urmează să aleagă un nou decan. În competiție au rămas doi candidați, actualul decan Dorin Popescu și Natalia Moloșag,

În același timp, pentru funcția de prodecan al Baroului concurează trei avocați. Este vorba despre Alexandru Țurcan, Corina Stratan și Alexandru Prisac. Inițial, în concursul pentru ocuparea funcției de prodecan al Baroului Chișinău s-a înscris și Dorin Popescu. Ulterior, acesta și-a retras, însă, candidatura.

Avocații din cadrul Baroului Chișinău urmează să mai aleagă noii membri ai Consiliului UAM, dar și să desemneze delegații la Congresul avocaților.