Bitcoin a crescut la peste 11.000 de dolari, cel mai important nivel din ultimele 15 luni. Creşterea este cauzată de iniţiativa Facebook, care plănuieşte lansarea unei criptomonede proprii şi care plasează monedele virtuale în centrul atenţiei.

Moneda digitală a atins în timpul tranzacţionării un preţ maxim de 11.307 de dolari în jurul orei 5.30 dimineaţa, potrivit indexului Coindesk Bitcoin Price.

Această creştere ar putea stimula investitorii, care încă îşi amintesc de ceea ce s-a întâmplat în decembrie 2017, atunci când Bitcoin valora peste 19.000 de dolari.

Moneda a înregistrat o creştere de 170% în acest an, fiind evaluată la începutul lui 2019 la 3.000 de dolari. În ianuarie preţul monedei virtuale era de 3.441 dolari. Cele mai importante luni pentru bitcoin au fost aprilie şi mai, atunci când preţul acesteia a crescut cu peste 3.000 de dolari.

În aprilie preţul monedei virtuale era de 5.151, urmând ca în mai să crească la 8.287 de dolari.

”Este vorba despre doi factori majori care au determinat creşterea preţului. Primul este comunitatea de investitori care consideră că bitcoinul este o oportunitate reală. Cel de al doilea factor este Libra, criptomoneda Facebook care i-a determinat pe  directorii executivi să trateze criptomonedele cu maximă seriozitate”, a declarat Jehan Chu , co-fondator al Kenetic Capital, un start-up care investeşte în blockchain.

Sursa: zf.ro