Două persoane au depus dosarele în cadrul concursului pentru funcția de secretar general interimar al Uniunii Avocaților din Moldova. Informația a fost confirmată de către președintele UAM, Emanoil Ploșniță, care nu a oferit numele candidaților, însă a precizat că dosarele acestora vor fi examinate la ședința Consiuliului UAM din data de 22 decembrie.

În data de 19 noiembrie Consiliul UAM nu a reușit să selecteze noul secretar general interimar al instituției și.a anunțat concurs repetat, stabilind drept termen limită pentru depunerea dosarului data de 17 decembrie. 

Condițiile de participare la concurs au fost ca persoanele să aibă studii superioare economice sau juridice și o vechime în activitate de cel puțin cinci ani. De asemenea, Uniunea a mai stabilit următoarele condiții:

  • capacități de management și abilitatea de a lua decizii;
  • abilități excepționale de lucru în echipă;
  • aptitudini de folosire a calculatorului în activitatea zilnică şi posedarea la nivel avansat a MS Office, Windows şi internet;
  • lipsa antecedentelor penale;
  • lipsa dependenței de droguri și/sau alcool;
  • cunoașterea limbii române. Vorbirea altor limbi de circulație internațională constituie un avantaj;
  • experiența în administrarea proiectelor și planificare bugetară constituie un avantaj;
  • cunoașterea activității Uniunii Avocaților din Republica Moldova și a sistemului de drept din Republica Moldova constituie un avantaj.

Amintim că, funcția a devenit vacantă la începutul verii după ce Consiliul UAM l-a demis pe Igor Moldovan, care a deținut această funcție în perioada noiembrie 2017 - iunie 2018. Ulterior, funcția a fost scoasă la concurs, însă nimeni nu s-a înscris în competiția pentru ocuparea postului vacant. După ce perioada de depunere a fost prelungită, în concurs s-a înscris două persoane, însă niciuna dintre ele nu a fost selectată.  

Între timp, fostul secretar general interimar a anunțat că va acționa în judecată Uniunea și va cere ca să fie repus în funcție.