Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță despre un program de mentorat în domeniul proprietății intelectuale, brevetare și transfer de tehnologie lansat în cadrul proiectului ”Consolidarea inovațiilor în regiunea Dunării prin cunoștințele de inginerie și managementul drepturilor de proprietate intelectuală” (KnowING IPR), proiect la care AGEPI este partener.

Astfel, AGEPI invită reprezentanții companiilor și start-up-urilor interesați de dobândirea de noi cunoștințe în domeniul proprietății intelectuale (PI) să aplice la programul de mentorat.

Programul de mentorat în domeniul PI, brevetare și transfer de tehnologie le va permite IMM-urilor și startup-urilor să-și dezvolte abilitățile în materie de PI, să extindă relațiile de colaborare bazate pe valorificarea PI, să aibă acces la datele deschise și să folosească cunoștințele acumulate pentru a-și dezvolta afacerea.

Programul de mentorat lansat de proiectul KnowING IPR își propune să acorde suport pentru 5 IMM-uri și 15 start-up-uri din Croația, România și Republica Moldova, dar sunt eligibili și solicitanții din alte țări din regiunea Dunării.

Programul va avea două componente:

  • Întâlniri individuale (1-2 sesiuni) între participanți și experții proiectului KnowING IPR;
  • Instruiri online: IMM-urile și startup-urile participante la programul de mentorat vor avea ocazia să–și aprofundeze cunoștințele pe doua subiecte: brevetarea software-ului și managementul inovației. Procesul de e-learning va fi susținut de materiale de instruire online pregătite de experții proiectului.

Programul este gratuit și se va desfășura online, în limba engleză, din octombrie  până în noiembrie 2021. Participanții sunt rugați să participe activ la toate activitățile programului. Termenul limită pentru aplicare la programul de mentorat este 20 septembrie 2021.